Стотици жени се събраха през изминалия уикенд около историческите стени

...
 Стотици жени се събраха през изминалия уикенд около историческите стени
Коментари Харесай

Брутално убийство на жени в Истанбул предизвика протести в цялата страна

 

Стотици дами се събраха през миналия уикенд към историческите стени на истанбулския квартал „ Фатих “, с цел да стачкуват против бруталното ликвидиране на две дами от 4 октомври.

19-годишният Семих Челик убива с особена свирепост две девойки на неговата възраст в границите на половин час, като разчленява тялото на едната от жертвите. След това се самоубива, като скача от градските стени на Едирнекапъ.

Местните медии оповестяват, че Челик имал пет медицински досиета от разнообразни лечебни заведения поради психически проблеми.

 Година по-късно: Беери – кибуцът на гибелта, където „ Хамас “ избива един на всеки 10 Светът 13 мин. Година по-късно: Беери – кибуцът на гибелта, където „ Хамас “ избива един на всеки 10  Цанислав Ангелов е победител в Bar Masters 2024 Съдържание от партньори 5 мин. Цанислав Ангелов е победител в Bar Masters 2024  Използването на капсулата за самоубийство „ Сарко “ е пресутановено след първата евтаназия Светът 2 мин. Използването на капсулата за самоубийство „ Сарко “ е пресутановено след първата евтаназия  Хора всеобщо осъмнаха с санкции в квартал „ Банишора “ в София: Паркират ли погрешно? Тази сутрин 3 мин. Хора всеобщо осъмнаха с санкции в квартал „ Банишора “ в София: Паркират ли погрешно?  Ярка комета доближава Земята, ще премине и над България България 4 мин. Ярка комета доближава Земята, ще премине и над България  Бивш сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Иран може да убие доста хора в Израел, само че отговорът ще е нуклеарен удар 120 минути 12 мин. Бивш сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Иран може да убие доста хора в Израел, само че отговорът ще е нуклеарен удар  Мохамед Халаф: В България има хора, свързани с „ Хизбула “ и Иран 120 минути 3 мин. Мохамед Халаф: В България има хора, свързани с „ Хизбула “ и Иран  Година по-късно: Беери – кибуцът на гибелта, където „ Хамас “ избива един на всеки 10 Светът 13 мин. Година по-късно: Беери – кибуцът на гибелта, където „ Хамас “ избива един на всеки 10  Цанислав Ангелов е победител в Bar Masters 2024 Съдържание от партньори 5 мин. Цанислав Ангелов е победител в Bar Masters 2024  Използването на капсулата за самоубийство „ Сарко “ е пресутановено след първата евтаназия Светът 2 мин. Използването на капсулата за самоубийство „ Сарко “ е пресутановено след първата евтаназия  Хора всеобщо осъмнаха с санкции в квартал „ Банишора “ в София: Паркират ли погрешно? Тази сутрин 3 мин. Хора всеобщо осъмнаха с санкции в квартал „ Банишора “ в София: Паркират ли погрешно?  Ярка комета доближава Земята, ще премине и над България България 4 мин. Ярка комета доближава Земята, ще премине и над България  Бивш сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Иран може да убие доста хора в Израел, само че отговорът ще е нуклеарен удар 120 минути 12 мин. Бивш сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Иран може да убие доста хора в Израел, само че отговорът ще е нуклеарен удар  Мохамед Халаф: В България има хора, свързани с „ Хизбула “ и Иран 120 минути 3 мин. Мохамед Халаф: В България има хора, свързани с „ Хизбула “ и Иран

При претърсването на жилището му полицията разкрила в бележника му схема с въглен, изобразяваща глава, отделена от тялото, и разчленена фигура.

@zuskisme JIN JIYAN AZADI TILL EVERY WOMAN IS FREE #fyp #turkey #turkiye #feminism الصوت الأصلي -...

Властите разкрили и видеозапис, в който обвиненият заплашва да убие една от жертвите година по-рано.

Бащата на обвинения декларира, че една от убитите дами е била другарка на Челик, а другата - негова съученичка. Съседи и познати от учебното заведение показват, че Челик е бил захласнат и от двете девойки.

Случаят провокира всеобщи митинги в цялата страна, изключително в Истанбул, където закононарушенията от ненавист против дами не престават на порастват през последните години . Проучване от края на 2022 година удостоверява, че множеството дами в Турция не се усещат добре в страната си, а над 80 % % от туркините не се усещат сигурни вечер на улицата .

@elifrdl tam burada bitti İkbal’im #ikbaluzuner #ikbaliçinadalet #semihçelik orijinal ses -

Различни организации за отбрана на правата на дамите проведоха митинги на 5 и 6 октомври към историческите стени, където е станал случаят, като издигнаха плакати, призоваващи управляващите да подхващат ограничения за прекъсване на убийствата на дами.

В първичните си мнения във връзка случаите министърът на вътрешните работи Али Ерликая съобщи, че е получил информация от полицията, и акцентира, че главен принцип за държавното управление е мирът на нацията.

„ Основата на мира в нашата страна се състои в главните права и свободи на дамите и в политиката на нулева приемливост към насилието над дами. Няма да позволим на тези, които се пробват да упражняват принуждение над дами, да дишат умерено “, написа той в платформата „ X “.

А министърът на фамилията и обществените грижи Махинур Йоздемир Гьокташ осъди случая и даде обещание да продължи напъните за попречване на убийствата на дами.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР